Frede Gulbrandsen

Frede Gulbrandsen, Instruktør


Odsherred Sommerrevy har været rigtig mange år undervejs. Ikke i konkret forstand, men i mine drømme. Min norske, idylliske barndom var fyldt med sne og skiløjper. Om sommeren gik turen med campingvogn rundt i nabolandene, så vi kunne lære nye kulturer at kende. Sommeren ’86 gik turen til Odsherred. Her var strande så langt øjet rakte! Preben Elkjær scorede mod Mexico, og vi skrålede med på ”Vi er røde, vi er hvide”. De voksne drak øl til frokost og vi børn kunne putte pålægschokolade direkte på franskbrødet. Hvilket land – lad myseosten ligge; i Danmark serverer de slik til morgenmad!

Mine unge år bød på nedslående resultater på fodboldbanen såvel som i langrendsløjperne. Jeg måtte køligt konstatere at der scores ingen friske ski-jenter fra resultatlistens sidsteplads eller den kolde indskiftningsbænk. På et afbud kom jeg med i gymnasiets studenterrevy, og sikke et held! Helt ud af det blå blev jeg skolens stjerne og ombejlede midtpunkt. Ja tak! Den personlige succes blev kort, men faldt på et tørt sted. Den planlagte akademiske karriere blev lagt på hylden, for nu skulle der satses på et liv i revyen. To efterfølgende år på Revyhøjskole i Norge gav blod på tanden og stadig mere mod på gerningen som forfatter og instruktør.

Så stod den på 4 år på instruktørlinjen ved Statens Scenekunstskole i København. Her og i de efterfølgende år fyldte de klassiske genrer mest. Der var Røde Orm på Det kongelige Teater, Holberg i Norge, Lindgren i Sverige og Ipsen i Kina. Småt og stort, i dag har jeg 60 forestillinger under vesten. I 2016 fik jeg et glædelig gensyn med revyen. Kerteminderevy under min ledelse blev kaldt både forfriskende og nyskabende og vandt prisen for årets revy, både til Revyernes Revy og TV2s Revygalla. Min rygsæk er derfor fuld af erfaring, men jeg har en dejlig følelse af første skoledag. I den nystartede Odsherred Sommerrevy kan alt ske!
Kristian Holm Joensen

Kristian Holm Joensen, Skuespiller


I det herrens år 1964 blev der i dette yndige land født tre prominente drengebørn; Lars Løkke Rasmussen, Michael Laudrup og Kristian Holm Joensen. I en ung alder brød de alle tre igennem. Michael spillede bold, Lars lavede lokumsaftaler, mens Kristian bragede igennem som Ronni-drengen i Søren Faulis Kultfilm ”De skrigende halse”. Hvor både Løkke og Laudrup må siges at være forbi hver deres karrieres højdepunkt, ser det helt anderledes godt ud for vores egen Kristian.

Vejen hertil har været lang og er gået over de allerfleste scener her til lands. Han har begejstret publikum på alle landets store scener: Det Kongelige Teater, Odense Teater, Aarhus Teater, Folketeateret, Østre Gasværk, Nørrebro Teater, Riddersalen og Betty Nansen for blot at nævne nogle. Han har også stået på revyscenen i Kerteminde, Bornholm, Valby, Pejsegaarden og Hjørring.

Ikke bare er Kristian det, Jyllandsposten kalder en gudsbenådet komiker. Han mestrer samtlige genrer og stilarter, og nøjes ikke kun med at spille film og teater. Som forfatter og instruktør har han hjulpet kolleger med eminente replikker og præcise instruktioner. Det har kastet et hav af priser og udmærkelser af sig, men i ydmyg facon takker han hele sit hold. Teater er nemlig en holdsport, hvor vi er, som i livet generelt, fuldstændig afhængige af hinanden.
Rikke Bilde

Rikke Bilde, Skuespiller


Når skuespiller Rikke Bilde går på gaden, kigges der efter hende. En af de mange oplagte grunde til dette, er hendes slående lighed med statsminister Mette Frederiksen. Sidste år stod Rikke på scenen i Odsherred Teaters åbningsforestilling ”Flæsk, tæsk og toner” og for denne præstation skrev anmelder Morten Buckhøj:

Rikke Bilde har mig bekendt ikke tidligere spillet revy – i hvert fald ikke i klassisk forstand – men jeg vil anbefale landets revydirektører at lægge vejen omkring Nykøbing Sj. Hendes talent, også i denne genre, er helt åbenlyst. Hun er forestillingens helt store fornøjelse.

Og Haps! Vi fik hende igen, lige for næsen af de andre store revyer. Her i Odsherred bragede Rikke Bilde gennem lydmuren i 2011 i hovedrollen som den 17-årige dreng Davin. Så levende og troværdig, at verden stod stille for os, der var til stede. Hun havde da også øvet sig lidt forinden. Tilbage fra kassettebåndets tidalder findes der optagelser af Rikke, som med helt ung pigestemme lægger salen ned i latter. Som voksen har hun fået fine papirer fra teaterskolen i Odense, været helt i front da Mungo Park gjorde ny dramatik hot samt sunget så sjæle smeltede med kunstnerkollektivet Sort Samvittighed. Hun er stadigvæk forbi Det Kongelige Teater, Betty Nansen, Østre Gasværk og Aarhus teater. Hvis du har unge i huset, vil de kende hende som Lisbeth i komedieserien Sunday, eller fra Julefeber på DR.

Listen over udmærkelser, legater og priser fylder en hel side i Rikkes CV, men heldigvis uden at det har steget hende til hovedet af den grund. Der kan ikke gives garantier her i verden, men jeg er sikker på at Rikke vil indfri alles forventninger.
Henrik Silver

Henrik Silver, Musiker


Henrik Silver er vokset op i Horsens, Jylland, hos kærlige og hårdtarbejdende forældre, på en solid kost af sovs og kartofler. Ifølge hans mor, blev han fundet i en papkasse på trappen, og dette er aldrig blevet modbevist. Oprindeligt stammer Henrik fra det sydlige Belgien, hvor han er født ind i en cirkusfamilie, hvis største bedrifter er talrige fallitter. Savsmuldet lå dermed i kortene (og kom ind med modermælken), og efter nogenlunde veloverstået skolegang kaldte landevejen. Således afsted har Henrik Silver truttet på scener i Rusland, USA, Spanien, Palæstina og Vejle samt i de fleste mellemstore byer i Tyskland. Og en hel del ind imellem. Henrik er uddannet instrumentalist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og University of New Orleans og har turneret med cirkus samt arbejdet på samtlige Københavnske teatre. Til Odsherred Sommerrevy sejler Hr.Silver kombardo direkte fra Skejby Sygehus´ børneafdeling, hvor han til daglig arbejder som hospitalsklovn.
>Katrine Skjoldelev

Katrine Skjoldelev, Backstage


Som en bomstærk og storsmilende blæksprutte vil Katrine Skjoldelev berige revyen med fikse løsninger på tilsyneladende uløselige problemer. Foran, bagved, ovenover og under scenen skal hun få vore stjerner til at stråle. Hun har da også en bred erfaring og et imponerende backstage-CV. Katrine har skaffet Ruben Søltoft en tandbøjle og pakket julegaver ind for Jakob Faurby. Hun har fremtryllet teaterbilletter til Steffen Brandt, serveret en appelsinvand for Bent Fabricius-Bjerre, terpet replikker med Sofie Lassen-Kahlke og sidst, men ikke mindst har hun bagt småkager til Martin Brygmann. Hun må siges at være godt klædt på til Odsherred Sommerrevy!
Himmel med ballon
Kontakt

Frede Gulbrandsen
Telefon 51 94 83 55
mail@odsherredsommerrevy.dk© 2022 Odsherred Sommerrevy and respective owners | Any use without permission prohibited | All rights reserved |  Site by achansen.dk